Nieuws

week 24

Nieuws uit OBb

 

In onderbouw b hebben we het over het circus. Wat een geweldig thema is dat! In de circushoek spelen de kinderen acrobaat, jongleur, circusdirecteur, tijger, leeuw en ga zo maar door. Natuurlijk hoort bij het circus ook een lekker bakje popcorn, dus ook de popcornkraam is druk bemand. De kinderen leren hier de popcorn sorteren en om te gaan met geld. Bij het circus hoort natuurlijk ook publiek, dus kunnen de kinderen bij de kassahoek een kaartje kopen voor de show. In deze hoek zijn de kinderen druk bezig met het schrijven van toegangskaarten en het maken van posters. De hele school moet natuurlijk kunnen zien dat het circus er is! De ramen hangen inmiddels vol met prachtige posters.

In de kring hebben de kinderen het versje over de clown flipper de flap geleerd. Ze kunnen hem thuis misschien wel opzeggen:

Ik ken een clown: flipper de flap

Hij loopt op zijn handen voor de grap

Zijn benen zwaaien in en rond

En boem, daar valt hij op de grond

Oei, dat deed wel even zeer

Huilt hij?

Nee, hij lacht alweer!

 

Tot slot hebben we deze week ook nog een kunstatelier gehad. De kinderen mochten zelf kiezen in welke onderbouw- of middenbouwgroep ze een knutselactiviteit gingen doen. Bijvoorbeeld: verf mengen, stempelen, ecoline blazen, vouwen en weven. Best spannend, maar ook wel heel erg leuk!

 

Nieuws uit BBc

Brood

 

Het thema van TOP ondernemers was afgelopen periode ‘Derde Wereld’.

We hebben het in de groep gehad over voeding die wereldwijd veel gegeten wordt; ook in derde wereld landen, nl brood. In elk land ziet  brood er anders uit en wordt het anders bereid.

We hebben geleerd hoe brood gemaakt wordt; wat gist is; een enquete ingevuld over onze eigen broodconsumptie en een brood gebakken in een broodmachine.

Daarnaast hebben we van brooddeeg een hart gemaakt voor Valentijnsdag. Want je kunt van meel niet alleen brood maken maar ook klei!