Nieuwsbrief 16

Nieuwsbrief Nummer 16 10 mei 2019

Belangrijke data

08-05 t/m 22-05 Projectweek
12-05 Moederdag
15-05 Schoolfeest
17-05 Atelier BB/EB
22-05 Circusvoorstellingen
24-05 Nieuwsbrief 

Sportdag woensdag 19 juni 

Vanwege het slechte weer hebben we de sportdag, afgelopen woensdag 8 mei, moeten aflassen. We hopen nu op mooi weer op woensdag 19 juni, want op deze dag staat de sportdag nu gepland. 

Projectweek circus 

Wat was het afgelopen donderdag op de vroege morgen al gezellig op het schoolplein. Met een swingend optreden van de brassband Djembé Agogo zijn we de projectweken Circus gestart. Vervolgens hebben we met elkaar de klassen versierd. Sommige klassen zijn omgetoverd tot circustenten compleet met trapezes en zelf gemaakte dieren. Ook hebben we aandachtstafels met elkaar gemaakt. Op de aandachtstafel staan de werkjes waar we de komende twee weken mee werken, informatieboeken, leesboeken en/of knutselmaterialen. 

Deco dream

Zoals u wellicht wel heeft gezien, is de hal van de school tijdens de projectweken door decoratiebedrijf Deco Dream omgetoverd tot een feestelijke circustent. Seema Ramautar en Harun Gobind, ouders van Shayer en Gyan Gobind , hebben namens hun decoratiebedrijf Deco Dream een ballonnenboog en ballonpilaren aan school geschonken. Wij willen Seema en Harun via deze weg ontzettend bedanken voor hun cadeau en hun inzet! 

Schoolfeest woensdag 15 mei

Op woensdag 15 mei vindt het Schoolfeest plaats. Wij vieren dan nog een keer ons twintigjarig jubileum met een feestje in de middag. Van 13.00 uur tot 17.00 kunnen de kinderen, met behulp van een gekochte strippenkaart, allerlei spellen doen in en rondom de school. Zo hebben we een stormbaan, een photoboot, oud-Hollandse spelletjes en kun je je nagels laten lakken. De strippenkaart zal op woensdag 15 mei bij de hoofdingang te koop zijn. Echter om lange rijen te voorkomen op woensdag 15 mei zal Carla maandag 12 mei, dinsdag 13 mei en woensdag 14 mei tussen 08.15 uur en 08.45 uur ook al strippenkaarten verkopen. De kosten voor één strippenkaart zijn €5,00. 

Lesjesmiddagen

De lesjesmiddagen komen eraan! Hoe leuk is het als u een lesjes krijgt van uw zoon of dochter. In de volgende nieuwsbrief komt hier meer informatie over. Maar noteert u alvast de data in de agenda:  

woensdag 12 juni van 12.00-12.30 uur of 
vrijdag van 14.30-15.00 uur 

Voor de nieuwe ouders van De Trinoom lichten we in het kort toe wat een lesjesmiddag is. Tijdens de lesjesmiddagen krijgen de kinderen de mogelijkheid om hun ouders, verzorgers of opa/oma een lesje te geven. U, als ouder, krijgt dan ook een beeld van de werkjes die uw kind zoal maakt in de klas.

RVKO Banen-BBQ

De RVKO (Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs), het bestuur waar wij als school onderdeel van uitmaken, zoekt nog meer fijne collega’s. Daarom willen we een beroep op u doen. Misschien kent u iemand die graag als leerkracht bij de RVKO wil werken, of heeft u vrienden met een afgeronde hbo- of wo-opleiding met interesse in een baan in het onderwijs. Speciaal voor deze mensen geeft de RVKO op 22 mei een RVKO Banen-BBQ! Waar en wanneer: 22 mei, van 16.00 tot 19.00 uur, RVKO/Thomas More Hogeschool, Stationssingel 80, Rotterdam. Aanmelden kan tot uiterlijk 19 mei via: www.rvko.nl/banenbbq. Op deze site vindt u ook alle informatie.

GMR

De GMR is op zoek naar een nieuw ouder-lid. De GMR is een raad die tien keer per jaar bijeenkomt om het bestuur te adviseren over nieuw beleid. De vergaderstukken en de agenda worden ongeveer een week van tevoren toegestuurd aan de leden. Tijdens deze vergaderingen bespreekt zij zaken die te maken hebben met het onderwijskundig, organisatorisch, personeels- en financieel beleid van alle scholen en de stichting. In de bijlage vindt u meer informatie over de GMR en de wijze waarop u zich aan kunt melden.

Home-Start

Home-Start 25 jaar in Nederland actief.
In de afgelopen 25 jaar hebben in Nederland 40.000 ouders ondersteuning gekregen bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen door inzet van Home-Startvrijwilligers. Het aantal gezinnen dat een beroep doet op de preventieve ondersteuning door HomeStart is de afgelopen tien jaar flink gestegen.
De vraag naar getrainde vrijwilligers die zelf ervaring hebben met opvoeden groeit daarin mee. Ook de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk voeren het Home-Start programma uit. Dit gebeurt vanuit CJG Rijnmond. 

Home-Start is er voor ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun kinderen. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt ouders een luisterend oor, een steuntje in de rug, vertrouwen en tips over praktische zaken voor het gezin. Home-Start wil hiermee voorkomen dat alledaagse opvoedvragen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. 

Wil jij ook een bijdrage leveren aan gezinnen die tijdelijk een steuntje kunnen gebruiken in de vorm van een luisterend oor, handjes of tips? Je krijgt een voorbereidende training en maakt deel uit van een enthousiaste club mensen die er voor een gezin willen zijn. We vragen per week enkele uren beschikbaarheid. Neem contact op met Jeanette Dekker (06-35124547) of kijk op www.homestart.nl.

Om over na te denken:

‘Zolang je er lol in hebt, blijft het een feestje.’

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | Heutink ICT