Nieuwsbrief 17

Nieuwsbrief Nummer 17 24 mei 2019

Belangrijke data

29-05 Maandbrief
30-05 Hemelvaartsdag (vrij)
31-05 Lesvrije dag
03-06 t/m 17-06 Reflectieweek
07-06 Nieuwsbrief
Verslag onderbouw mee naar huis
10-06 Tweede pinksterdag (vrij)
11-06 Verslaggesprekken onderbouw
13-06 Verslaggesprekken onderbouw
16-06 Vaderdag
19-06 Sportdag 

Schooljaar 2019-2020 & personeel

Over acht weken is er al weer een schooljaar voorbij. Het einde van het schooljaar is ook altijd spannend. Vragen als; Bij wie komt mijn zoon/dochter volgend jaar in de klas?, Wie wordt de nieuwe leerkracht van mijn zoon/dochter? of Zal de leerkracht van mijn zoon/dochter volgend jaar nog wel zijn?, zullen wellicht in uw gedachten opkomen.

Het is voor ons in deze tijd; de tijd waarin wij te maken hebben met een groot lerarentekort, moeilijk om hier nu al een concreet antwoord op te geven. Wij zijn zelf namelijk ook nog zoekende, omdat een aantal collega’s hebben aangegeven een andere baan gevonden te hebben. Zo gaat Amber van Hasselt, leerkracht van onderbouw b, ons verlaten. Na zeven jaar Trinoom is zij toe aan een nieuwe uitdaging. Zij heeft een nieuwe werkplek gevonden die ook dichter bij huis is. Manon van Oort, leerkracht van eindbouw b, gaat ons ook verlaten. Na vijftien jaar lang op De Kleine Prins gewerkt te hebben vond ze het vorig jaar tijd voor een nieuwe uitdaging. Na anderhalf jaar is zij er achter gekomen dat ze haar thuishaven, De Kleine Prins, toch wel heel erg mist. Het is dan ook fijn voor Manon dat zij weer terug kan naar haar vertrouwde omgeving. Tot slot heeft Eefje Cimarelli, onze intern begeleider, een nieuwe baan gevonden. Na vijftien jaar van Breda naar Rotterdam te hebben gereisd is het nu fijn dat ze een baan als intern begeleider dichterbij huis heeft gevonden. Wij wensen allen heel veel succes en plezier met hun nieuwe uitdaging. 

Wij hadden het nieuws van de vertrekkende collega’s het liefst pas met u gedeeld op het moment dat wij ook weten hoe wij de ontstane vacatures gaan vervullen. Dit is helaas, door het lerarentekort, niet mogelijk. Ons bestuur maakt veel reclame om bestaande vacatures onder de aandacht te brengen en daarnaast willen wij ook, mede met behulp van social media, naar buiten treden met onze vacatures. Het is dan ook belangrijk om naar jullie toe open te zijn over het vertrek van enkele collega’s. En wellicht kunnen jullie ons ook helpen om onze vacatures te delen. Onze vacatures zijn te vinden op onze nieuwe Facebookpagina. Heeft u Facebook dan kunt u onze pagina vinden via het zoekscherm wanneer u de zoekterm De Trinoom Barendrecht gebruikt. 

Concreet zijn wij nog op zoek naar een full- of parttime onderbouwleerkracht en een parttime intern begeleider. De vacature die ontstaan was in de eindbouw is reeds vervuld. 

Een plaatje van de volledige formatie (wie staat in welke groep) kunnen wij pas in juni, mede door de openstaande vacatures, met jullie delen. Ons streven is om in de nieuwsbrief van 21 juni 2019 het formatieplaatje met jullie te delen. 

Groepsindeling
 
Deze week zijn wij gestart met de eerste stappen die wij moeten zetten om tot een nieuwe groepsindeling te komen. Wij hebben de leerlingen die van bouw veranderen namelijk gevraagd bij wie ze volgend jaar in de klas zouden willen komen. Over drie weken stellen wij de kinderen weer deze vraag, zodat wij goed beeld krijgen van hun wensen. Vervolgens is het aan de leerkrachten de taak om de leerlingen te verdelen in groepjes van 2,3 of 4 (uitzonderingen daargelaten). Vervolgens spelen de volgende criteria ook nog een belangrijke rol bij de groepsindeling:
1. Evenredige verdeling jongens en meisjes 
2. Evenredige verdeling leerjaren over de groep 
3. Evenredige verdeling zorgleerlingen
4. Indien mogelijk twee jaar bij dezelfde leerkracht 
5. Geen broertjes en zusjes bij elkaar, uitgezonderd tweelingen waar met ouders afspraken over zijn gemaakt 6. Individuele uitzonderingen zijn mogelijk.

De maand juni hebben wij nodig om een goede groepsindeling te maken. Wij zullen de kinderen en jullie als ouders uiterlijk 5 juli 2019 informeren over de nieuwe groepsindeling. Maandagmiddag 15 juli is het wenmiddag en kan iedereen in zijn nieuwe groep gaan wennen. 

Tot slot rest ons nog de mededeling dat Jasper Verbruggen, leerkracht ondersteuner in de bovenbouw, intern van plek wisselt. Jasper zal zijn opleiding afronden in eindbouw d. 

Projectweek circus

Met een grote glimlach op ons gezicht kijken wij terug op de afgelopen twee weken. Wat hebben wij een gezellige tijd met elkaar gehad en het was heel fijn om te zien hoe de kinderen gemotiveerd met de bijbehorende opdrachten aan de slag zijn gegaan. Met veel enthousiasme hebben de kinderen afgelopen maandag gekeken naar een circusvoorstelling. Zo konden ze ook kennis maken met de talenten die je als circusartiest kunt laten zien. Ook hebben ze een hoop lol gehad toen ook enkele leerkrachten betrokken werden bij een truc of een truc moesten laten zien. Eergisteren hebben wij met elkaar de projectweken op een spetterende manier afgesloten. De kinderen hebben samen met hun klasgenootjes allemaal fantastische acts neergezet. Daarnaast was het ook erg fijn, en voor de kinderen tegelijkertijd ook best spannend, dat er zoveel ouders aanwezig waren. Wij hopen dat u net als ons van de voorstellingen heeft genoten. 

Eindtoets

Wij zijn trots op onze groep 8 leerlingen. De afgelopen acht jaar hebben zij keihard gewerkt aan hun eigen ontwikkeling. Ze hebben zich op sociaal-emotioneel, motorisch, creatief en cognitief gebied ontwikkeld. In april hebben de kinderen de eindtoets van groep 8 gemaakt. Dit hebben de kinderen super goed gedaan. Van een aantal kinderen hebben wij de adviezen ook in positieve zin bijgesteld. Groep 8 heeft samen een groepsgemiddelde behaald van 535,2. Hiermee voldoet de groep ook aan de eisen die inspectie stelt aan onze school (534,8). Wij hebben dus een voldoende score behaald voor de eindtoets! 

Wij zijn trots op de kinderen, de ouders die hun kinderen gesteund hebben en op alle medewerkers van de school. Met elkaar hebben we deze prestatie neergezet. 

Lesjesmiddag

In juni vinden de lesjesmiddagen plaats. Op woensdag 12 juni van 12.00-12.30 uur en op vrijdag 14 juni van 14.30-15.00 uur zijn de rollen omgedraaid. Op lesjesmiddag mogen de leerlingen zelf voor juf of meester spelen. Zij geven dan een lesje aan papa, mama, opa of oma. Iedere leerling mag maximaal 2 personen meenemen om het lesje aan te geven. 

Het is altijd weer een feest om te zien hoe kinderen lesgeven aan hun genodigden. Met veel enthousiasme geven ze lesjes met montessorimateriaal of ander materiaal. 

Zo ervaren de ouders hoe hun kinderen leren en de kinderen vinden het leuk om meester of juf te spelen. Wij genieten vanaf een afstandje van alle blije en trotse gezichten. 

Vanaf 27 mei hangen er intekenlijsten bij de deuren van de klassen. U kunt hierop aangeven welke dag u komt kijken. De kinderen noteren dan op deze lijst welk lesje zij willen geven. 

Binnentuin

Dankzij de lentezon (als die schijnt) groeien de gewassen in moestuin, som letterlijk, als kool. Hier en daar wordt zelfs al geoogst. Op initiatief van leerlingen gaan wij vanaf volgende week (27-05) opbrengsten uit de moestuin verkopen. Enkele leerlingen zullen dan in de grote hal staan om fruit, groente, kruiden, zaadjes of zelfs plantjes te verkopen. Hele grote hoeveelheden, zeker op dit moment, zullen het vooralsnog niet zijn. De prijzen laten wij aan de leerlingen, die het project bedacht hebben, zelf over. Door een deel van de opbrengst uit de moestuin te verkopen, kunnen wij met elkaar weer gaan sparen voor het volgende project in de binnentuin. Vindt u het leuk om wat bij ons te kopen? Dan kunt u bij ons terecht in de grote hal van 14.55 - 15.15 uur.

Bericht van de logopediste

Beste kinderen en ouders, 

Na 2 jaar met veel plezier op De Trinoom gewerkt te hebben zal ik vanaf juni 2019 stoppen als logopedist op De Trinoom. Dit omdat ik een nieuwe uitdaging heb gevonden op werkgebied. Maandag 27 mei is mijn laatste werkdag op De Trinoom. Vanuit De Praatmaat Groep zal er een nieuwe logopedist komen om alle behandelingen over te nemen, u wordt hiervan op de hoogte gehouden. Ik wil iedereen bedanken voor de fijne en gezellige tijd op De Trinoom, mocht u nog vragen hebben dan kunt u t/m 27 mei natuurlijk altijd nog even langslopen! 

Hartelijke groet, 
Laura Molenaar 
Logopediste 


Wiedewei de Trinoom

Afgelopen weken zijn wij bij de BSO vooral bezig geweest in de tuin! Buiten zijn vinden wij erg belangrijk en dat gaat nu het mooier weer wordt natuurlijk ook steeds langer. Wij hebben er een modderkeuken bij en hebben we de tuin verzorgd. De peuters/kleuters vinden dit een leuke activiteit, maar de BSO kinderen vinden dit ook echt een fijne plek om te vertoeven. Samen met school zijn er groente, fruit en kruiden geplant in de moestuin. Alle kinderen staan te popelen om het te kunnen oogsten en wij hebben zelfs al wat geoogst, namelijk wat tomaten, radijsjes, munt, aardbeien! Ze leren ook wat voor gevolgen bijvoorbeeld ook droogte heeft op de gewassen en dat ze op tijd water nodig hebben, maar ook wanneer je te lang wacht met oogsten het weer verschrompelt. 

Binnenkort gaan wij kettingen maken van materiaal uit de natuur. 

Om over na te denken

‘Om motivatie te kunnen oogsten, moet je passie zaaien.’
Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | Heutink ICT