Nieuwsbrief 18

Nieuwsbrief Nummer 18 07 juni 2019

Belangrijke data

10-06 Tweede pinksterdag (vrij)
11-06 Verslaggesprekken onderbouw
12-06 Lesjesmiddag 12.00 uur – 12.30 uur
13-06 Verslaggesprekken onderbouw
14-06 Lesjesmiddag 14.30 uur – 15.00 uur
16-06 Vaderdag
19-06 Sportdag
28-06 Maandbrief 

Welkom op de Trinoom

We wensen de volgende kinderen en hun ouders een fijne tijd toe op De Trinoom:
OBa Betül Köse
OBb Gyan Gobind Floortje Flem
OBc Leya Villarreal 

Avondvierdaagse

Het zit er weer op… De avondvierdaagse van 2019 hebben we gisteren feestelijk afgesloten. In het zonnetje werden de kinderen bij het Inge de Bruijn zwembad binnengehaald door ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en/of opa’s en oma. Met trots hebben we aan 87 kinderen van De Trinoom, die de 5 kilometer gelopen hebben, een medaille uitgereikt. Wist u dat er zelfs 1 kind was die de 10 kilmeter heeft gelopen? Ook op haar zijn wij supertrots. 

Bibliotheek Barendrecht

Met regelmaat organiseert de bibliotheek in Barendrecht leerzame activiteiten voor kinderen. Woensdag 19 juni kunnen kinderen in Bibliotheek Barendrecht Het Kruispunt van 15.00 uur tot 16.15 uur een heuse LEGORobot maken. 

Lukt het jou een echt werkend gemotoriseerd LEGO model te maken? Tijdens deze workshop bouw je zelf aan een eigen LEGO model. Je kunt met dit kindvriendelijke speelgoed echt van alles maken. Van robotjes tot auto's! Breng jouw kunstwerk tot leven met technologie en laat je robot echt lopen!

Heeft u kind interesse in deze workshop dan kunt u uw kind aanmelden via de site https://www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten/bieblab?utm_source=Groep%3A+Barendrecht&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief+juni+Ba rendrecht+2019+262487 

Veilige weg naar school

Het is de bedoeling dat we ons allemaal zelfstandig en veilig in het verkeer kunnen begeven. Wij, volwassenen, dienen daar voorwaarden voor te scheppen. Wij merken en zijn er ook door handhaving op gewezen dat niet iedereen dit doet. Wij vragen dan ook graag uw medewerking door te parkeren in de daarvoor bestemde parkeervakken, voetgangers en fietsers voor te laten gaan, te fietsen op de rijweg en niet met de auto op de rijweg stilstaan. 

Herhaling bericht - Lesjesmiddag

In juni vinden de lesjesmiddagen plaats. Op woensdag 12 juni van 12.00 - 12.30 uur en op vrijdag 14 juni van 14.30 - 15.00 uur zijn de rollen omgedraaid. Op lesjesmiddag mogen de leerlingen zelf voor juf of meester spelen. Zij geven dan een lesje aan papa, mama, opa of oma. Iedere leerling mag maximaal 2 personen meenemen om het lesje aan te geven.

Het is altijd weer een feest om te zien hoe kinderen lesgeven aan hun genodigden. Met veel enthousiasme geven ze lesjes met montessorimateriaal of ander materiaal.

Zo ervaren de ouders hoe hun kinderen leren en de kinderen vinden het leuk om meester of juf te spelen. Wij genieten vanaf een afstandje van alle blije en trotse gezichten. 

Herhaling bericht – GMR De GMR

is op zoek naar een nieuw ouder-lid. De GMR is een raad die tien keer per jaar bijeenkomt om het bestuur te adviseren over nieuw beleid. De vergaderstukken en de agenda worden ongeveer een week van tevoren toegestuurd aan de leden. Tijdens deze vergaderingen bespreekt zij zaken die te maken hebben met het onderwijskundig, organisatorisch, personeels- en financieel beleid van alle scholen en de stichting. In de bijlage vindt u meer informatie over de GMR en de wijze waarop u zich aan kunt melden. 

Om over na te denken:

‘Als ik het even niet meer weet, doe ik altijd een stapje vooruit.’
Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | Heutink ICT